Dan Ar Braz guitar
 

Dan Ar Braz
Født: 15-01-1949
Fødested: Frankrig, Bretagne
Band: Fairport Convention
 
Dan Ar Braz blev født i Bretagne i Frankrig. Da han var 13 år fik han sin første guitar og lærte sig selv at spille, bl.a. inspireret af Hank Marvin og Bert Janch. Da han var 17 optrådte han lokalt med sange af Donovan, Van Morrison og Rory Gallagher. I 1967 mødte han den bretonske harpespiller og sanger Allan Stivell, som inviterede ham med i sin gruppe, der spillede bretonsk, skotsk og irsk musik. Stivell åbnede Braz’s øjne for mulighederne i den keltiske folkemusik og dens nærhed til rockmusik.
 
I 1972 skabte Dan sin egne gruppe med navnet Mor. Gruppen opløstes dog allerede kort efter deres første pladeindspilning i 1973.
 
I 1976 flyttede han til Oxfordshire og sluttede sig til Fairport Convention for en kort periode. Allerede samme år var han ude af gruppen igen. Med hjemve til Bretagne udgav han i 1977 et progressivt album med keltisk musik. I de følgende år blev det til yderligere 3 albums med keltisk folkemusik.
 
I 1979 udgav han et album med irske reels og jigs sammen med Davey Graham, Dave Evans, and Duck Baker. I de følgende år syntes han at vende ryggen til den keltiske musik, og var bl.a med i en blues-rock trio. Mellem 1984 og 1987 var han på flere USA-turnéer med sin musik.
 
Hans største øjeblik var uden tvivl, da han blev bedt om, af Festival Cornouaille’s arrangør i Bretagne, at arrangere et show som skulle forene den traditionelle folkemusik med moderne stilarter. Fra Irland kom Donal Lunny, fra Skotland Karen Matheson, Elaine Morgan kom fra Wales og Bagad Kemper og Allan Stivell fra Bretagne. Ialt deltog 75 musikere. En studieoptagelse genskabte showet, og solgte over 100.000 kopier i ti lande. I 1997 til 2000 indspillede en del af disse musikere endnu et album, Finisterres, som også blev en succes, og optrådte på store scener i Frankrig. På en koncert i 2000 bekendtgjorde Dan Ar Braz, at det var hans sidste koncert.
 
I de følgende år skabte han en række indspilninger med forskellige kunstnere.