Den 7. oktober 2017 var jeg til koncert i Viften i Rødovre med en af mine gamle favoritgrupper, Fairport Convention. En folk-rockgruppe, jeg altid har holdt meget af på grund af min kærlighed til den irsk/skotske/engelske folkemusik. Jeg har kendt dem siden starten af 1970-erne, og har rent faktisk spillet opvarmning til dem sammen med Paddy Doyles, på en lille Danmarkstur, som indbefattede Tivolis Koncertsal, Fyns Forum og Stakladen i Århus. Det var i de gode dage, formentlig i 1975, hvor de spillede i Stakladen den 6. december, og hvor Sandy Denny var med i gruppen, en dejlig sangerinde, som desværre kom ulykkeligt af dage i 1978, i den tidlige alder af kun 31 år.
 
Med i bandet er stadigvæk Simon Nicol, som var med til at starte bandet i 1967, og Dave Pegg, som kom til i 1969, to gamle kæmper, som stadigvæk har noget at give af.
 
De øvrige nuværende medlemmer, Ric Sanders, Chris Leslie og Jerry Conway, er også gamle folkrock-drenge og fremragende musikere, som har været med lige fra 70-erne. Koncerten var faktisk fremragende, og naturligvis også nostalgisk, men det var skønt at høre de gamle drenge, der øste af deres erfaring og livsvisdom, samtidig med at de beviste, at alder ingen hindring er for at lave god og vedkommende musik. Tak for det!
 
Som en konsekvens af koncerten blev det nødvendigt for mig at få uddybet min viden om Fairport Convention. Så min tur rundt på Internettet måtte naturligvis resultere i en hjemmeside. Her er den! Jeg håber at nogen kan få glæde af den, ikke mindst min svoger, som deler min interesse for denne musik, og som stiller op med billetterne. Tak for initiativet, svoger!
 
Under HISTORIEN kan du læse om selve Fairports historie. Du kan læse om de forskellige medlemmer gennem tiden under MEDLEMMERNE, og du kan se og høre nogle af deres mange LP-er og CD-er under UDGIVELSER. Under ANDRE GRUPPER er der lidt om andre samtidige folk/rock-grupper, som flere af Fairports medlemmer også var involveret i. Endelig kan du se en oversigt over samtlige musikere og sangere, der er nævnt på denne hjemmeside, under MUSIKERE/SANGERE, og du kan søge på forskellige oplysninger under SØGNING.
 
Jørgen Markman
Vanløse, oktober 2017