Trevor Lucas guitar, vocal
 

Trevor Lucas
Født: 25-12-1943
Fødested: Australien, Bungaree, Victoria
Død: 04-02-1989
Bands: Fairport Convention, Fotheringay
 
Trevor Lucas blev født i Bungaree, Victoria i Australien. I 1963 kom hans første soloudgivelse, to sange. I 1964 blev han gift med sin første kone, Cheryl. I slutningen af 1964 udgav han sin første LP: See That My Grave Is Kept Clean. Nytårsaften 1964 gik han og hans kone ombord på et græsk skib og sejlede til England. I London optrådte han de følgende år som solist og akkompagnatør i forskellige folkemusikklubber.
 
I maj 1969 var Lucas med på Fairports LP, Unhalfbricking, hvor han spillede triangel på et enkelt nummer, og her blev han interesseret i Sandy Denny. I slutningen af 1969 dannede Lucas, Denny og Conway bandet Fotheringay, sammen med Pat Donaldson og Jerry Donahue. Fotheringay opløstes igen i 1971 og Sandy Denny begyndte en solokarriere med Trevor Lucas som backing. I juli og august hjalp Lucas Fairport Convention med indspilningen af albummet Rosie, og han sluttede sig til gruppen sammen med Jerry Donahue.
 
I slutningen af 1975 var Fairport på en længere turné, og kort herefter forlod Trevor Lucas, Sandy Denny og Jerry Donahue bandet. Lucas og Denny udtalte ’at de i 8 måneder havde været konstant på turné, og at de påtænkte at stifte en familie og den slags’. Denny fortsatte sin solokarriere med Lucas som backup, og i juli 1977 fødte Denny parrets eneste barn, en datter som fik navnet Georgia.
 
På dette tidspunkt havde Sandy Denny tilsyneladende allerede haft haft problemer med stofmisbrug i nogle år. I marts 1978 faldt Denny ned ad en trappe på en ferie med sine forældre i Cornwall og skadede sit hoved på et cementgulv. Efterfølgende led hun af svær hovedpine, og en læge udskrev et stærkt smertestillende middel til hende, som var kendt for at have en fatal virkning i forbindelse med alkohol og andre misbrugsstoffer. Bekymret over sin kones uberegnelige opførsel i forbindelse med misbrug og smerter, forlod Trevor Lucas England den 13. april 1978, og vendte tilbage til Australien sammen med parrets datter. Fire dage senere kollapsede Sandy Denny og blev indlagt i koma. Den 21. april døde hun på Atkinson Morley Hospital i Wimbledon.
 
Tilbage i Australien arbejdede Lucas med Ian Mason og komponerede bl.a. filmmusik. Den 4. februar 1989 døde Trevor Lucas af et hjerteanfald, kun 45 år gammel.